Navigation: top

Mikä on SataCom?

SataCom Oy on IT-palveluiden ja –laitteiden kokonaistoimittaja, jolla on Satakunnassa 19 työntekijää kahdessa toimipisteessä, Porissa ja Raumalla. Yrityksellä on oma molemmissa toimipisteissä yritysmyynti ja lisäksi sähköinen verkkokauppa asiakkaiden IT-hankintoja varten. Asiakkaita ovat sekä yksityisen että julkisen sektorin organisaatiot.

Mitä SataCom tekee?

Yritys tekee yhteistyötä johtavien IT-laite- ja ratkaisuvalmistajien kanssa. Yrityksen asiantuntijat auttavat asiakkaita muokkaamaan IT-ympäristönsä tehokkaammaksi ja miellyttävämmäksi. Infrastruktuuriratkaisut pitävät sisällään muun muassa asiakasyritysten käyttäjäympäristön rakentamisen, pilvipalveluihin painottuvat konesalit tai näiden yhdistelmät eli ns. hybridipalvelut.

Miksi valitsen SataCom:in?

Tietotekniikka vaikuttaa yhä kasvavassa määrin yritysten tuloksiin. Yritykset menettävät rahaa, mikäli järjestelmissä ilmenee toimintaongelmia. Poikkeavat virhetilanteet edustavat vain pientä osaa ongelmista. IT-kustannusten ja -hyötyjen optimaalisessa saavuttamisessa arkipäiväinen tietotekniikan johtaminen on tärkeintä. 

 

Mikä on SataComin historia?


25_tunnusSataCom Oy on perustettu lokakuussa 1989. Yrityksen perustivat Jorma Sipola, Harri Ahola ja Jari Taimi. Yritys toimi aluksi lähinnä ATK-huoltona yrityksille. Yrityksille tuli tarve hankkia nopeilta koneita, ja suuret valmistajat (IBM, Digital, yms.) eivät pystyneet haasteeseen vastamaan, joten SataCom alkoi valmistaa SC-kloonitietokoneita vuonna 1991. Verkostoituminen samantapaisten yritysten kanssa oli alusta asti tärkeätä, ja sitä varten perustettiin seitsemän muun suomalaisen toimijan kanssa 1990 HD-Group Oy:n, jonka tehtävän oli ulottaa tietotekniikan huoltopalvelut koko Suomeen.  HD-Group Oy olisi vaatinut osakkailta resursseja joihin kaikilla ei ollut varaa, joten HD – Group muuttui kesällä 1997 Wings Finland Oy:si aloittaen samalla Wings-tietokoneiden valmistuksen ja lopettaen SC-tietokoneen valmistuksen. SataCom erosi Wings-ketjusta syksyllä 2007 ja yritys lopetti toimintansa 2012.


Julkisensektorin ja yritysten ATK-verkot (ethernet) yleistyivät kun Microsoft julkaisi Windows for Workgroups 3.11 ja Windows NT 4.0 käyttöjärjestelmät 1993. Yritysten verkottaminen ja palvelimien aikakausi alkoi ja ATK muuttui ICT:ksi. Yrityksen henkilömäärä kasvoi seitsemään henkilöön. Samana vuonna alkoi Internetin leviäminen yliopistojen ulkopuolelle, kun EUnet Finland aloitti Internet-yhteyksien tarjoamisen yrityksille ja kotitalouksille. Välillä otetiin askeleita myös kuluttajamyyntiin, mutta tietotekniikan arkipäiväistyessä tämä toiminta on lopetettu.


1997 loppupuolella perustettiin Seinäjokelaisten yrittäjien kanssa internetoperaattori NIC Tietoverkot Oy. Kasvu internetissä oli kovaa ja liikkeet nopeita, joten yritys myytiin Saunalahti Oy:lle vuoden 2000 heinäkuussa. 
Yrityksen toimitusjohtajana toimi 1989 – 2001 Jorma Sipola. Erilaiset näkemykset yrityksen kehittämisestä johtivat siihen, että muut perustajajäsenet maksoivat Sipolan pois yrityksestä 2001 syksyllä. Yrityksen toimitusjohtajana on siitä lähtien toiminut Jari Taimi. Rauman toimipiste perustettiin 2004 ja sieltä ostettiin myöhemmin samana vuonna JR-Data Oy:n liiketoiminta. Rauman toimipisteen perustamisen myötä yrityksestä tuli vahvasti satakuntalainen.


Yksityismyyntiä kokeiltiin vielä parin vuoden ajan 2005 – 2007 Porin Prisman tiloissa SataCom Shop – konseptilla. Yksityismyynnin volyymia ei saatu riittäväksi. Laajennusta Turkuun yritettiin 2010 – 2011, mutta ratkaisevien henkilöstömuutosten vuoksi toimintaa ei saatu kannattavaksi. Vuonna 2012 perustetiin Porin Tilifakta Oy:n kanssa eSata Oy, se tuottaa web-pohjaista taloushallintapalvelua yrityksille.


IT-alan toiminta on erittäin nopeatempoista ja jatkuvasti muuttuvaa. SataCom muuttuu ja kehittyy asiakkaiden ja IT-muutosten mukana ja ainoa asia mikä kuvaa yrityksen toimintaa on muutos.


SataComin liikevaihto on noin 4 miljoonaa euroa ja se työllistää 20 henkilöä, osakkaita yrityksellä on viisi. Hallituksessa toimivat Jussi Korpela (hpj), Jari Taimi ja Harri Ahola.

Navigation: top

Yhteys:


© 2016 Satacom Oy
Pori: Puh. 02 6306100, fax. 02 630 6120
fax. 02 630 6120
Rauma: Puh. 02 630 6140
Email: myynti (ät) satacom.fi
huolto (ät) satacom.fi

Toimipisteet »
Satacom
Jaa  Share in Twitter Share in Facebook Share in Facebook Share in Facebook